Vesti

Novi promotivni spot IER "Nezavisnost"

 

Beograd, 17. oktobar 2017.

 

Pogledajte novi promotivni spot GS IER "NEZAVISNOST".

 

Više: Novi promotivni spot IER "Nezavisnost"

Trodnevna poseta sindikatima u Srbiji Luca Triangla i Jirky Raine

Beograd, 24. avgust 2017.

 

Uz podršku  evropske federacije IndustriALL Europe poboljšati položaj zaposlenih  u  industriji tekstila, kože i obuće

U trodnevnoj poseti sindikatima u Srbiji boravili su Luc Triangl, generalni sekretar evropske  federacije IndustriALL Europe i Jyrki Raina, bivši generalni sekretar IndustriALL Global Union, a sada savetnik u projektu za industriju, tekstila, kože i obuće.

 

Više: Trodnevna poseta sindikatima u Srbiji Luca Triangla i Jirky Raine

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA "GALING" DOO

Beograd, 25. april 2017.

 

Danas je potpisan Kolektivni ugovor za "Galing" doo, zavisno društvo "Galenike" ad. U ovom preduzeću radi 60 zaposlenih, uglavnom na poslovima pružanja usluga "Galenici" a.d. Ovim aktom zaposleni u "Galing" - u se i pravno i formalno izjednačavaju sa pravima koja imaju zaposleni u "Galenici" a.d.

Više: POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA "GALING" DOO

U zajedničkoj koloni sa evropskim sindikatima

Beograd, 17. oktobar 2016.

 

Granski sindikat industrije, energije i rudarstva “Nezavisnost” učestvovao na protestnom maršu zaposlenih u industriji čelika , održanom u Briselu U organizaciji evropske federacije sindikata IndustriALL Europe, u Briselu je 9.novembra 2016. održan protest evropskih sindikata u sektoru industrije čelika pod sloganom: "Nema Evrope bez čelika".

Više: U zajedničkoj koloni sa evropskim sindikatima

Odrzan II kongres Granskog sindikata IER "Nezavisnost"

Beograd, 15. septembar 2016.

 

U skupštinskoj sali Gradske opštine Stari Grad, u četvrtak, 15.09. 2016. održan je II Kongres Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva „Nezavisnost“ (GS IER "NEZAVISNOST") u čijem radu je učestvovalo 95 delegata, predstavnici međunarodnih sindikalnih federacija IndustriALL Global Union, PSI-EPSU, veliki broj predstavnika sindikata iz Norveške, Nemačke, Francuske, Rumunije, Italije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Sindikata metalaca Srbije, predstavnik Ministarstva rada, poslodavci iz inostranih i domaćih kompanija.

Više: Odrzan II kongres Granskog sindikata IER "Nezavisnost"

U Rudniku bakra Majdanpek obeležen Dan rudara Srbije

Beograd, 08. avgust 2016.

 

RUDARI PRED OZBILJNIM IZAZOVIMA I ISKUŠENJIMA

 

Ovogodišnji Dan rudara Srbije,6. avgust, rudari u jamskim rudnicima uglja, u rudnicima obojenih metala i rudari na površinskim  ugljenokopima,  dočekuju u očekivanju formiranja novog sastava Vlade Srbije i poteza koje će novoformirana Vlada povlačiti u narednim mesecima  u pogledu reorganizacije u RTB Grupa Bor, restrukturiranja u rudnicima uglja u Resavici i najveće državne kompanije JP EPS.  

Više: U Rudniku bakra Majdanpek obeležen Dan rudara Srbije

Da li su radnici Industrije precizne mehanike kolateralna šteta srpskog modela tržišne ekonomije?

Beograd, 14.mart  2016.

S A O P Š T E NJ E

Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva “Nezavisnost”

 

Kada biste danas pitali poslodavce, sindikalne aktiviste pa i manje upućene građane država članica Evropske unije, da li je u njihovim tržišnim ekonomijama moguće da preduzeće ne radi, da poslodavac rasprodaje mašine, radnici godinu dana ne primaju plate, ne mogu da odu u penziju i da se leče, a država nema mehanizme da sankcioniše takve poslodavce, dobili biste vrlo eksplicitan odgovor: tako nešto ne bi bilo moguće u Norveškoj, Švedskoj, Nemačkoj, Holandiju i drugim državama članicama EU!

Više: Da li su radnici Industrije precizne mehanike kolateralna šteta srpskog modela tržišne ekonomije?

Osnovan sindikat "Nezavisnost" u Swarovskom

Beograd, 23. decembar 2015.

U austrijskoj kompaniji "Swarovski" uz pomoć naših kolega iz Austrije, osnovan je sindikat "Nezavisnost" i sada nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je naš sindkat dobio potvrdu reprezentativnosti.

Uskoro ćemo podneti inicijativu za pregovore radi zaključenja kolektivnog ugovora kod poslodavca.

U svojim aktivnostima sindikat IER "Nezavisnoist" ima podršku kolega iz austrijskog sindikata "PROGE".

Više: Osnovan sindikat "Nezavisnost" u Swarovskom

Saopštenje za Confezioni

Beograd, 16. novembar 2015.

I pored više pokušaja rukovodstva Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" da se sa poslovodstvom "Confezioni Andrea" uspostavi korektan partnerski odnos, da im skrenemo pažnju da moraju da poštuju radnička i sindikalna prava i da poštuju dostojanstvo radnika koji inače rade za veoma niske plate, odgovor poslovodstva bio je u formiranju sopstvenog sindikata, u jačanju pritiska i pretnji prema članovima Sindikata "Nezavisnost"!

Više: Saopštenje za Confezioni

Rudarstvo kao šansa za ekonomski razvoj u Srbiji

Beograd, 16. oktobar 2015. 

U Beogradu  je 15. 10. 2015. godine  povodom  "Nedelje rudarstva u Srbiji" na okruglom stolu održana diskusija  na temu "Rudarstvo kao šansa  za ekonomski razvoj u Srbiji".

Diskusiji  je po pozivu organizatora NALED-a prisustvovao predstavnik sindikata  IER-a Nezavisnost  Bor Dragan Jankucić,  regionalni poverenik GS IER-a ujedno i predsednik sindikata Topionice i rafinacije RTB-a Bor.

Više: Rudarstvo kao šansa za ekonomski razvoj u Srbiji